Last van een jeukende hoofdhuid of gespleten haarpunten? Of altijd al een andere haarkleur willen hebben zonder te verven? Met deze 9 tips heb je binnen no time gezonde en jaloersmakende lokken.

1. Kies de gewenste shampoo
Kies de shampoo voor het haar dat je wilt en niet voor het haar dat je hebt. Als je een brunette bent en lichter haar wilt, kies dan voor een blonderende shampoo. Zo wordt je haar lichter zonder het te verven.

2. Jeukende hoofdhuid
Verf je vaak je haar maar krijg je een jeukende hoofdhuid door de kleurstof? Colorist Christophe Robin heeft de oplossing: meng zout en water en breng dit minstens 15 minuten voordat je gaat verven aan op je hoofdhuid.

3. Knip je gespleten haarpunten
Stylisten geven het toe: je kunt je eigen haar knippen. Het wordt ‘afstoffen’ genoemd. Draai je lokken en knip boven je gespleten punten. Verzorg je haar wekelijks met een haarmasker voor een gezonde look.

4. Bescherm je haar tegen hitte
Stijl je natte haar nooit met een stijltang. Je haar heeft dan totaal geen bescherming. Föhn je lokken eerst goed droog en gebruik producten die beschermen tegen de hitte van een stylingapparaat.

5. Verander je haarstijl
Draag je paardenstaart niet altijd op dezelfde plek. “Er bestaat altijd een kans dat je haar afbreekt als je het haar op dezelfde manier draagt,” zegt stylist Mark Hampton die dat vaak genoeg heeft meegemaakt tijdens modeshows.

6. Warm water is goed om je haar schoon te maken.
Ursula Stephen, Rihanna’s haarstylist vertelt: “Ik gebruik het heetste water om vuil en olie uit mijn klanten hun haar te spoelen.” Maar heet water maakt je haar kwetsbaar. Daarom is het van belang om je conditioner met koud water uit te spoelen en je haar te föhnen op de koudste stand.

7. Vermijd te veel stylingsapparaten
Het is een goed idee om je stijltang of krultang eens wat vaker thuis te laten. Hangt er een lok in je gezicht? Zet deze dan vast met een schuifspeld. Om ‘deuken’ in je haar te voorkomen, schuif je tussen je haar en het schuifspeldje een kaart of stuk papier.

8. Verzorg je haar extra goed
Haar kan breken als het nat is, daarom is het goed om je haarpunten te voorzien van een druppel olie voordat je het bijvoorbeeld in een knot draait.

9. Kneed je haar droog
Kneed je haar droog in plaats van het droog te wrijven met een handdoek. Dit kan namelijk je haar beschadigen.

Bron: Glamour.nl

admin