Lifestyle is datgene wat je leven uitstraling geeft, maar ook voldoening. Voldoening in je gevoel, voldoening in je werk, voldoening met je partner en bedenk zo maar verder waar je overal voldoening in kan scheppen door het aanmeten van een bij jou passende lifestyle.

Lifestyle en voldoening hebben op die manier dus alles met elkaar te maken. Zoals al eerder gezegd binnen deze site is je lifestyle voor een belangrijk deel ingegeven door je roots; je afkomst.
Toch is het zo dat je er zelf veel aan kunt doen om je lifestyle verdere gestalte te geven. Als je daar secuur mee bezig bent, dan zul je merken dat je gevoel van voldoening toeneemt. Je zult dan meer in tevredenheid leven, zij het dat er altijd uitdagingen zullen (moeten) bestaan.
Op deze pagina zullen we je enkele lifestyle tips aanreiken waarmee je de lifestyle kunt optimaliseren. Let wel op! Niets is verplicht; je zult er jezelf immers prettig bij moeten voelen en daarom zul je altijd een selectie moeten maken uit de aangeboden lifestyle tips.
Een selectie waar je zelf wat mee kunt en waar je naar je eigen mening je leven mee kunt verrijken:

Begin van de dag
Begin je dag altijd met een glas lauw water. Dat is goed voor de darmflora en het houdt je lichaam schoon. Daarna doe je gewoon je ding, maar vergeet niet de dag te starten met het nuttigen van een licht ontbijt. Voor wat ons betreft heeft een cracker de voorkeur. Vergeet niet om de rest van de dag regelmatig een glas water tot je te nemen. Het is goed voor de lichamelijke reiniging en het zal je helpen om je lichaamsgewicht aanvaardbaar te houden.

Persoonlijke verzorging
Het is voor je welbevinden van enorm belang, dat je je lichaam de verzorging toedient die het verdient. Er begint geen dag, of je werkt wel aan je uiterlijk om lekker voorbereid aan de dag te beginnen. Alhoewel het soms even werk is; je zult ervaren dat de beloning groot is omdat je gewoon wat lekkerder in je vel komt te zitten. Het juiste gebruik van cosmetica draagt immers bij aan je zelfverzekerdheid. Binnen deze site besteden we daarom de nodige aandacht aan cosmetica.

Lekker, maar gezond eten
Lekker eten draagt absoluut bij aan een prettig gevoel, maar zoals met alles zul je ook hier verstandig mee om moeten gaan om er lang van te kunnen genieten. Kies dus voor variatie en gezonde ingrediënten.
Groenten kun je vrijwel onbeperkt eten en zijn uitermate gezond en ook vis is een uitstekend middel om de gezondheid op peil te houden. Kies daarom minimaal 1x per week (2x is beter) voor een visgerecht in combinatie met veel groente. Het zal je goed doen!

Verstandig sporten en/of bewegen
Het bedrijven van sport wil niet altijd zeggen, dat je bij de besten moet horen. Wij zijn van mening dat je met regelmatige lichaamsbeweging ver kunt komen in het persoonlijke welbevinden. De één vindt dat in het baantjes trekken in een zwembad, de volgende gaat graag een stukje hardlopen en weer een ander gaat er op de fiets tussenuit. Waar je ook voor kiest; doe het in ieder geval met regelmaat en forceer niks!

Recreatie
Gezellig met familie en/of vrienden een dagje op pad. Maar dan wel lekker ontspannen. Er zijn vele manieren om de dag op een heerlijke recreatieve manier door te brengen. Dat kan door het bezoeken van een evenement, maar ook door het organiseren van een rustgevende pick-nick op een plek waar je helemaal tot jezelf kunt komen. Ook hier is weer van toepassing dat je moet doen waar je het meest van geniet.

Winkelen
Een lekker dagje winkelen kan optimaal bijdragen aan je welbevinden. Winkel in, winkel uit is voor veel mensen dé manier om je gedachten eens lekker leeg te schudden.
Houdt je niet van winkelen? Niet aan beginnen dan; laat je partner maar lekker alleen of met vrienden of vriendinnen gaan winkelen. Tegen je zin winkelen is echt heel slecht voor je welbevinden:)

En zo zijn er nog wel een aantal zaken te noemen die bij je eigen lifestyle zullen passen. Probeer er wel aan te wennen om zoveel mogelijk zaken aan te pakken waar je jezelf prettig bij voelt. Het komt je eigen lifestyle zeker ten goede.

Bron: Lifestyleguide.nl

admin