Wat we van iemand vinden wordt grotendeels bepaald door de welbekende eerste indruk. Logisch dus, dat je op sommige momenten precies goed over wilt komen! Hoe zorg je ervoor dat je net wat meer uitstraling krijgt?

En is die rode lippenstift wel altijd verstandig? BeautyNieuws geeft je tips om je x-factor te versterken met de juiste look en lichaamshouding! En als je er zelf niet uitkomt, schakel dan een kleurenconsulent of een personal shopper in. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van een persoonlijk advies.

Je uiterlijk en je lichaamshouding hebben betekenis voor diegene die je ontmoet. Zo worden mensen met een rechte rug assertief gevonden en komen mensen die bij een ontmoeting vaak glimlachen over als rasoptimisten. En daar kun je in alle situaties handig gebruik van maken!

Make-up, kapsels en looks:
Of je nu in een zakenontmoeting, sollicitatiegesprek en eerste date zit, voor praktisch (bijna) elke situatie is er een handigheidje voor je uiterlijk waarmee jij de juiste indruk maakt!

• Mensen die glimlachen worden aantrekkelijker en aardiger gevonden. Verzorg je lippen en zet je mond dus mooi aan met een kleur lipstick die bij jou past, dan maak je ook nog eens een knappe indruk!

• Een pukkeltje wordt altijd minder erg gevonden dan een zichtbare laag pancake (foundation) op je huid. Bovendien verstopt een dikke laag make-up je poriën, waardoor je (nog) meer pukkeltjes en huidirritaties kunt krijgen. Wees dus selectief in het kiezen en aanbrengen van je foundation!

•The x factor. Tips voor de juiste look Geef je een stevige en droge handdruk, dan vinden mensen je instant assertief, standvastig en krachtig. Maak een extra goede indruk met goed verzorgde handen en nagels!

• Een heldere oogopslag maakt dat mensen je een open en eerlijk karakter toedichten. Besteed dus aandacht aan je ogen! Geef je oogleden de juiste kleur met oogschaduw en zet je wimpers aan met een fijne mascara.

• Wees erg voorzichtig met make-up en hippe, wilde haardossen als het om zaken gaat. Je wordt minder snel serieus genomen en met die uitbundige look stoot je misschien tegen het verkeerde been! Beter bewaar je die superfelle oogschaduw en hippe haren voor een stapavond, bij een zakelijke deal houdt je het wat ingetogener! Hoe? Nou, om te beginnen zorg je voor een goede basisfoundation die je een natuurlijke look geeft. Houdt ook de rest van je make-up naturel! Check hier hoe je die naturel –of juist spannende staplook maakt!

• Rode lippen? Supermooi, maar kies voor een goede tint die past bij je huidskleur, en houdt de rest van je make-up en kleding rustig.

• Zomers overkomen? Zelfbruiners bieden soms uitkomst, maar gebruik ze alleen wanneer je voldoende tijd hebt om eventuele missers te corrigeren. Beter nog, gebruik de producten waar je al ervaring mee hebt.

Kleding, Kleuren & Lichaamshouding:
• Indruk maken? draag rood! Een rode sjaal of blouse, of een rood shirtje onder je jasje of pak versterkt je overtuigingskracht en zorgt ervoor dat je langer herinnerd wordt door je gesprekspartner.

• Rustig en betrouwbaar overkomen? Dan zijn donkerblauw en bruintinten een goede keuze. Vermijdt fluorescerende kleuren!

• Spontaan en betrouwbaar overkomen? Breng gele, lichtblauwe of groene accenten in je kleding! Maar, maak het niet te bont en houdt het bij maximaal twee of drie kleuren!

• Te korte rokken en open blouses zijn geen goed idee bij een sollicitatie of zakelijke ontmoeting; ze ogen ongeacht het geslacht van je baas onprofessioneel.

• Een minirokje of decolleté kan prima in je vrije tijd of als je de stad onveilig wilt maken, maar maak dan wel een keuze: Óf een decolleté, of een minirokje. Nooit alle twee!

• Houdt je schouders en gezicht ontspannen en je rug recht. Deze fiere maar relaxte houding geeft je (toekomstige) baas, partner, docent, etc. het idee dat jij standvastig, betrouwbaar maar ook gezellig en sociaal bent. Overigens doe je dit effect teniet wanneer je zenuwachtig tikt met pen, voet, hand enzovoorts, of onderuitgezakt op je stoel gaat zitten. Laat je handen rusten op je knieën of op tafel en sla je benen niet over elkaar als je last hebt van een zenuwtrekje in je benen.

• In een gesprek meerdere gesprekspartners? Kijk degene aan die aan het woord is. Daarmee kom je geïnteresseerd en eerlijk over!

Bron: Beautynieuws.nl

admin